Новости

26.05.2018 - 12:35:26

Свечана промоција „Историје једне утопије“


Свечана промоција „Историје једне утопије“25. Маја 2018. у Београду, у амфитеатру Народне библиотеке Србије, одржана је свечана промоција капиталног издавачког подухвата Историје једне утопије: 100 година од стварања Југославије. Издавач овог дела је издавачка кућа Catena Mundi. На свечаној промоцији пред препуним амфитеатром говорили су  њени аутори и чланови савета који је радио на одабиру текстова за овај велики зборник:


·         академик Коста Чавошки;

·         проф. др Ненад Кецмановић;

·         проф. др Мило Ломпар; ( члан Управног одбора Задужбине Жарко Видовић)

·         проф. др Миломир Степић;

·         проф. др Срђа Трифковић;

·         проф. др Милош Ковић; ( члан Управног и Уређивачког одбора Задужбине ЖВ )

·         Маринко М. Вучинић.


У садржај овог двотомног зборника уврштен је и један текст од прф. др Жарка Видовића. У другом  тому налази се текст под називом Ватикан режисер АВНОЈА, текст преузет из књиге Срби у Југославији и Европи. Ово је други зборник у издању Catena Mundi у који је уврштен текст проф. др Жарка Видовића. Трећи том енциклопедије Catena Mundi III такође садржи текст проф Видовића Завет – изворно начело европске историје.


Промоцији су уз многобројне званице и народ који се сабрао да чује реч о новом издању, присуствовали и академик Часлав Оцић, члан Управног одбора Задужбине Жарко Видовић и господин Милош Тутуш, секретар Задужбине и члан Уређивачког одбора.

Нова књига је доступна за куповину преко сајта catenamundi.rs а ускоро ће се наћи и у књижарама широм Србије. 


Следећа вест: 22.10.2018 - 10:55:13

ПРВИ ТОМ САБРАНИХ ДЕЛА ЖАРКА ВИДОВИЋА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ